Lag ditt eget tacokrydder

Lag ditt eget tacokrydder

Vanlig tacokrydder inneholder gjerne unødvendig mye sukker, salt og andre tilsetningsstoffer. Derfor er det både billigere og sunnere å lage sitt eget tacokrydder – og det er sannelig ikke vanskelig heller!

Hvis du vil gjøre det på den skikkelig mexicanske måten kan du tørke en chili, knuse den med en morter og bruke det i krydderet, og ha resten på et annet glass som du kan bruke som erstatning for salt og pepper. Vi bare nevner at den sterkeste chilien i verden heter Carolina Reaper, men du kommer langt med en vanlig chili som du får i grønnsaksdisken i dagligvarebutikken.

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder

  • 1-2 ts chilipulver eller cayennepepper (tilpass mengde etter hvor sterk smak du ønsker)
  • 1-2 ts tørket chili eller chiliflak (tilpass mengde etter hvor sterk smak du ønsker)
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss oregano
  • 1 fedd revet hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss salt (helst havsalt eller maldonsalt)
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 2 ss malt spisskummen

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen og hell det over i et lufttett glass. Når du skal lage taco kan du beregne cirka to spiseskjeer til 400 gram kjøttdeig og 1 dl vann.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER