Norske råvarer i sesong - og en himmelsk jordskokksuppe
Det finnes få land i verden som har en så høy kvalitet på rotgrønnsakene sine som vi har i Norge. Landets klima og jordsmonn passer helt ypperlig til å dyrke de velsmakende røttene. Hva er derfor bedre enn å begynne den nye temamåneden med akkurat disse råvarene? I ukene fremover får du være med Adam på tur i Norge for å utforske råvarer i sesong. Forhåpentligvis får du også mye inspirasjon av Adams tips og triks.
Jordskokksuppe med eple og kantareller
En kremet jordskokksuppe er både lettlaget og smakfull. Denne lille rotgrønnsaken ligner litt på en blanding mellom trøffel og potet. Den har en nøtteaktig, søtlig smak som passer perfekt sammen med høstens epler og kantareller.
Du trenger
500 gram jordskokk
2 poteter
10 dl hønsebuljong
2 dl kremfløte
1 sjalottløk
100 gram kantareller
1 ss smør
1 eple
Salt
Pepper
Slik gjør du
- Skrell jordskokkene og potetene.
- Kok grønnsakene i hønsebuljongen i 20–25 minutter, til de er møre. Ha i kremfløten. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
- La suppen småkoke på lav varme frem til servering.
- Skrell og finhakk sjalottløken.
- Børst kantarellene fri for jord, og kutt dem i mindre biter.
- Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek sjalottløken i et par minutter, til den er blank. Ha i kantarellene, og stek dem sammen med løken i omtrent 4 minutter.
- Kutt eplet i små terninger. Dryss løken, kantarellene og eplet over suppen ved servering.