Norske råvarer i sesong - og en himmelsk jordskokksuppe

Norske råvarer i sesong - og en himmelsk jordskokksuppe

Det finnes få land i verden som har en så høy kvalitet på rotgrønnsakene sine som vi har i Norge. Landets klima og jordsmonn passer helt ypperlig til å dyrke de velsmakende røttene. Hva er derfor bedre enn å begynne den nye temamåneden med akkurat disse råvarene? I ukene fremover får du være med Adam på tur i Norge for å utforske råvarer i sesong. Forhåpentligvis får du også mye insp­irasjon av Adams tips og triks.

Jordskokk­suppe med eple og kantareller

En kremet jordskokksuppe er både lett­laget og smakfull. Denne lille rotgrønnsaken ligner litt på en blanding mellom trøffel og potet. Den har en nøtteaktig, søtlig smak som passer perfekt sammen med høstens epler og kantareller. 

Du trenger

500 gram jordskokk

2 poteter

10 dl hønsebuljong

2 dl kremfløte

1 sjalottløk

100 gram kantareller

1 ss smør

1 eple

Salt

Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell jordskokkene og potetene.
  2. Kok grønnsakene i hønsebuljongen i 20–25 minutter, til de er møre. Ha i kremfløten. Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
  3. La suppen småkoke på lav varme frem til servering.
  4. Skrell og finhakk sjalottløken.
  5. Børst kantarellene fri for jord, og kutt dem i mindre biter.
  6. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek sjalottløken i et par minutter, til den er blank. Ha i kantarellene, og stek dem sammen med løken i omtrent 4 minutter.
  7. Kutt eplet i små terninger. Dryss løken, kantarellene og eplet over suppen ved servering.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER