Ovnsbakt lakserygg med ertekrem og eple- og myntesalsa

Ovnsbakt lakserygg med ertekrem og eple- og myntesalsa

Laks er en kjær favoritt for mange, men har du prøvd å servere den sammen med eple- og myntesalsa? Med denne oppskriften kan du diske opp en lekker, fargerik og velsmakende forrett på bare 20 minutter!

Til 4 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g lakserygg
  • 200 g frosne erter
  • 4 stk reddiker
  • 50 g ertespirer
  • 1 stk grønt eple
  • 2 ss finhakket fersk mynte
  • Saften fra ½ lime
  • ½-1 dl melk
  • 1 ss smør
  • Olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte

Ovnsbakt laks: Sett stekeovnen på 80 grader. Legg laksen i en ildfast form, og stek den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til kjernetemperaturen er på ca. 45 grader.

Ertekrem: Kok ertene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell deretter av vannet, og kjør ertene til en glatt krem i en blender eller med en stavmikser, sammen med ½-1 dl melk. Start med en liten mengde melk, og spe på til ertekremen har ønsket konsistens.

Eple- og myntesalsa: Kutt eplet i små terninger, og ha epleterningene i en skål. Vend inn mynten, 6 ss olivenolje og limesaften. Smak til med salt.

Servering: Skjær den ferdigstekte laksen i fire omtrent like store stykker. Kutt reddikene i tynne skiver. Fordel ertekremen utover fire tallerkener, og legg ett fiskestykke midt på hver tallerken. Ha over eple- og myntesalsasen, topp med reddikskivene og ertespirene, og server!

Les her hvordan du dyrker ertespirer.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER