Ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken
Når du ovnsbaker rosenkål, får den en myk og litt søtlig kjerne, samtidig som den blir crispy og god i kantene. Denne oppskriften passer utmerket som tilbehør til helstekt kalkun, men like bra som en liten rett på et koldtbord, eller som tilbehør til annet kjøtt.
Ingredienser
- 800 g rosenkål
- 80 g hasselnøtter
- 40 g tørkede tranebær
- 2 stk fiken
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen till 200 grader.
- Rens og kutt rosenkålen i to.
- Grovhakk hasselnøttene.
- Fordel rosenkålen og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir , og vent inn litt olje, salt og pepper.
- Stek rosenkålen i ovnen i 20 –25 minutter. Vend på den underveis, den skal bli litt godt stekt i kantene.
- Grovhakk tranebærene.
- Kutt fikenene i 8 båter, og strø tranebærene og fikenene over rosenkålen ved servering.
Vi serverer ovnsbakt rosenkål til helstekt kalkun på nyttårsaften. Her får du oppskriften på resten av festmåltidet.
Vi anbefaler også en klassisk waldorfsalat som tilbehør.