Pinnekjøtt på 1-2-3

Pinnekjøtt på 1-2-3

Julen og pinnekjøtt går hånd i hånd for de aller fleste. Men hvordan tilbereder du egentlig en god pinnekjøttmiddag? Her har du en enkel og deilig oppskrift!

Dette trenger du:

  • 2 kg pinnekjøtt
  • 800 g mandelpotet
  • 1 stk kålrot
  • 2 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 dl fløte
  • trepinner
  • salt
  • svart pepper
  1. Legg pinnekjøtt i vann over natten (ca 12 timer).
  2. Legg trepinner i bunnen av en stor kjele lagvis oppover, og legg pinnekjøttet på toppen, slik at det blir dampet og ikke kokt. Ha på vann slik at det nesten dekker pinnene, og dramp pinnekjøttet i 2 – 2.5 timer på lav temperatur.
  3. Klikk her for Adams oppskrift på kålrotstappe.
  4. Skrell og kok mandelpoteter i ca 20 minutter.
  5. Server dampet pinnekjøtt med kålrotstappe og mandelpoteter.

Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER