Posjert egg

Posjert egg

Hva er vel mer tilfredsstillende enn å skjære over et posjert egg der plommen er akkurat perfekt bløt og rennende?

Posjert egg er godt til frokost, søndagsbrunsj og til lette middager som salat eller pasta. Det er en liten kunst å koke dem, men med denne oppskriften skal du greie det. I de fleste oppskrifter står det at du skal lage en virvelstrøm i kjelen, men her trenger du ikke det. Resultatet blir like bra, om ikke bedre.

 

4 min / til 2 personer

2 egg

2 liter vann

4 ss eddik

 Slik gjør du

  1. Knekk eggene i hver sin lille skål, eller knekk dem rett i kjelen senere.
  2. Kok opp 2 liter vann, og skru ned til middels varme.
  3. Ha 4 ss eddik i vannet, og legg i ett og ett egg, separert fra hverandre, i vannet.
  4. La eggene trekke i vannet i 4 minutter, uten at du rører dem. Bruk en hulløse eller en skje, og legg eggene over på kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle.
  5. Server på ferskt brød, gjerne med avokado under, og ha gjerne litt ramsløkpesto over. Egg og ramsløk er en uslåelig kombinasjon.

Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER