Ribbeoppskriften kokkene bruker

Ribbeoppskriften kokkene bruker

Adam deler sin oppskrift på skikkelig juleribbe.

Les også: Adams 5 beste ribbetips

Julens svineribbe med medisterpølser, mandelpoteter, rødkål og brun saus

Steg 1: Kraft

  • 4 stk gul løk
  • 3 stk hvitløk
  • 4 stk gulrot
  • 1/2 stk sellerirot
  • 1 l vann
  • 4 dl hvitvin/rødvin
  • 6 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  1. Skrell og kutt gul løk i fire biter.
  2. Skrell og kutt gulrot og sellerirot i terninger, og del hvitløk i to.
  3. Stek alt dette i litt olje til det får litt farge.
  4. Tilsett vann, vin, soya, salt og pepper, og gi det et oppkok.
  5. Ha i en ildfast form.

Steg 2: Tilberedning av ribbe

  • 2 kg svineribbe
  • salt
  • pepper
  • kraft
  1. Krydre ribben godt med salt og pepper dagen før du skal lage den.
  2. Varm opp ovnen til 210 grader. Legg ribben med svoren ned i kraften fra steg 1, og dekk med aluminiumsfolie.
  3. Stek i ca 30 minutter, ta ut av ovnen og ta av folien.
  4. Legg en liten skål opp-ned i den ildfaste formen, og legg ribben over skålen med svoren opp.
  5. Stek i ca 1 time og 45 minutter, og ha på varmluft 220 grader de siste 10 minuttene. Pass på at ikke svoren blir brent!

Steg 3: Saus

  • 6 dl kraft fra ribben fra steking
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss worchestershiresaus
  1. Kok opp kraften fra ribben sammen med 1 ss worchestershiresaus, og skru så av platen.
  2. Strø 3 ss hvetemel på toppen av kraften, og la det synke til bunnen (dette kan ta litt tid) før du begynner å røre det inn.
  3. Kok opp under omrøring, og smak til med pepper.

Tips: Bytt ut hvetemeljevningen med ca 100 g knuste pepperkaker, og kjør det sammen med kraften med en stavmikser for ekstra god julesmak på sausen.

Steg 4: Rødkål

  • 1 kg rødkål
  • 100 g sukker
  • 3 ss honning
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 stk grønne epler
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 1/2 dl rødvinseddik
  • salt
  • pepper
  1. Finstrimle rødkålen, og kutt eplene i små terninger.
  2. Ha sukker, stjerneanis og honning i en kjele på middels varme, og lag en mørk karamell.
  3. Tilsett rødvin, eddik, eple og kål, og kok på middels varme i ca 1.5 time. Smak eventuelt til med mer sukker og salt.

Les også: 3 tips for det beste pinnekjøttet!

Steg 5: Potet og medisterpølser

  • 900 g mandelpotet
  • 500 g medisterpølser
  1. Kok potetene i ca 25 minutter.
  2. Lag snitt i pølsene, og stek i en stekepanne i ca 3-4 minutter på hver side på middels/høy varme.

Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER