Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner

Sitronbakt skrei med ovnsbakte potetskiver, jordskokkpuré og stekt chorizo og pinjekjerner

Nå er skreien på sitt beste! Prøv denne smakfulle retten fra Inspirasjonskassen, perfekt til både hverdag og helg.

Ingredienser: 2 personer

  • 250 g jordskokk
  • 400 g poteter
  • 1/2 stk kinesisk hvitløk
  • 350 g skreifilet
  • 1/3 stk sitron
  • 1 pakke chorizo
  • 1/2 pakke bladpersille
  • 1 pakke pinjekjerner
  • 1 dl melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • bakepapir

Slik går du frem

Sett stekeovnen på 220 grader.

Skrell jordskokken og kutt den i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek jordskokken i 3-4 minutter, til den får en gyllen farge. Tilsett 4 dl vann, og la jordskokken koke i 10-15 minutter.

Ovnsbakte potetskiver: Kutt potetene i skiver, og skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetskivene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i 18-20 minutter.

Fordel fisken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper og saft fra sitronen. Stek formen i ovnen, over potetene, i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.

Skjær chorizoen i strimler, og finhakk bladpersillen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i et lite minutt. Ha chorizoen i pannen, og stek videre i 2-3 minutter. Skru ned til lav varme, tilsett bladpersillen og 2 spiseskjeer olivenolje, og stek videre i et lite minutt.

Jordskokkpuré: Sil vannet av jordskokken, ha den tilbake i kjelen, og mos den sammen med 1 spiseskje smør med en stavmikser. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER