Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Slik lager du tradisjonsrik fårikål

Fårikål er muligens det sikreste tegnet på at det er høst i Norge. Fårekjøttet er best om høsten, og har en karakteristisk god smak. Sammen med kål er det husmannskost som fremdeles slår an i 2015. Her har du en tradisjonell oppskrift på fårikål.

Til 4 personer trenger du:

– 1,5 kg hodekål – 1,5 kg fårikålkjøtt – hele pepperkorn – hvetemel – salt – vann

Slik gjør du:

– Del kålen i store, grove biter.

– Legg fårikålkjøtt, kål, 1 ts hele pepperkorn, 1/2 ss hvetemel og litt salt lagvis i en høy gryte i oppgitt rekkefølge. Dekk med vann, og gi det et oppkok. Skru så ned varmen og la det trekke med lokk i ca 2 timer, eller til fårikålkjøttet løsner fra beinet. Ønsker du ikke at kraften jevnes, kan du droppe hvetemel.

Høstens smakfulle fårikål serveres med nykokte poteter.


Siste poster

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

LES MER
Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER