Slik tilbereder du skrei

Slik tilbereder du skrei

Steven fra Snorre Sjømat leverer nydelig skrei i matkassene våre!

Akkurat nå er vi midt i skreisesongen – og for mange er dette et av årets høydepunkter, helt på høyde med hummersesongen.

Grunnen er at skreien er en torsk som vokser seg feit og god i Barentshavet, og tar veien inn til kysten for å gyte. I motsetning til vanlig torsk har skreien beveget seg over store avstander, noe som gjør den muskuløs, lengre og litt spissere i formen enn torsken vi er vant til ellers i året.

Hvordan tilberede skrei?

Kjøttet til skreien er hvitere og fastere enn vanlig torsk, flaker seg enda lettere og har en litt søtligere smak. Siden skreien flaker seg lettere bør du være ekstra forsiktig når du tilbereder den.

Den beste måten å gjøre det på

er å kutte skreien i porsjonsstykker og steke den med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme i cirka 3–4 minutter. Bruk gjerne solsikkeolje i stekepannen. Snu stykkene forsiktig og stek videre i cirka 2–3 minutter. Etter at du har snudd fisken har du i 2 ss smør og steker til det blir nøttebrunt. Øs det smeltede smøret over fisken med en spiseskje samtidig som den steker ferdig. Krydre til slutt med salt og pepper.

Vi anbefaler 700-800 gram skrei til en familie på fire personer.

Velbekomme!


Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER