Spinat

Spinat

De grønne, sprø og saftspente spinatbladene med den milde og aromatiske smaken, er en av de grønnsakene jeg bruker mest på kjøkkenet i vår- og sommersesongen.

Når den norske spinaten kommer i sesong i mai, pleier jeg alltid å legge spinaten i en bolle med iskaldt vann for å skylle av sanden på de vakre bladene med hver sin ulike form og tekstur. Det enkleste og beste jeg lager, er en vårsalat med spinat, reddiker, agurk og gressløk- og kjørvelolje.


Litt senere i sesongen, når spinatstilken er litt mer trevlete og seig, pleier jeg å fjerne stilken før jeg damper spinaten. Etter jeg har skylt spinaten, har jeg den rett i en kjele med lokk. Når spinaten så vidt har begynt å dampe, rister jeg på kjelen før jeg tilsetter litt revet hvitløk, olivenolje og meierismør. Dampet spinat er det perfekte tilbehøret på ethvert middagsbord i sommer.



Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER