Sunn og fantastisk god soyaglasert laks

Sunn og fantastisk god soyaglasert laks

Matkasse-Norges best likte oppskrift gjennom tidende.

Siden Adam startet å levere gode råvarer og smakfulle oppskrifter hjem på døren til familier rundt om i hele Norge har det blitt komponert over 5000 middagsoppskrifter! De aller fleste av dem har blitt tatt godt imot, men det er særlig én oppskrift som skiller seg ut:

Soyaglasert laks med mangosalat og ris. Den treffsikre kombinasjonen av søtt, salt og syrlig, samt de fine fargekombinasjonene gjør denne retten til en sikker vinner. Og det beste er at den er supersunn!

Til 4 personer:

  • 600 g laksefilet
  • 300 g basmatiris
  • 1 stk agurk
  • 1 stk mango
  • 3 stk tomater
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 stk lime
  • 1,5 ss akasiehonning
  • 4 ss soyasaus
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • vann
  • sesamfrø

Lyst på en deilig dessert? Prøv denne nydelige sjokoladekremen.

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader. Kok opp 6 dl vann med 1 ts salt i en romslig gryte. Tilsett 300 g basmatiris og la den småkoke i 11-13 minutter under lokk. Slå deretter av platen, og la risen dampe seg tørr i gryta i et par minutter.

2. Bland i en middels stor bolle: 2 ss olivenolje, 1,5 ss akasiehonning, 4 ss soyasaus, 1 ts ingefær (revet) og 1 stk hvitløksfedd (presset).

3. Del 600 g laksefilet i porsjonsstykker. Legg stykkene i soyamarinaden fra punkt 2, og marinér i ca 10 minutter.

4. Kutt 4 stk tomater og 1 stk agurk i terninger, og skrell og kutt 1 stk mango i terninger. Bland grønnsakene sammen med 1 ts finrevet limeskall (kun det grønne) og 1 ts limesaft i en skål.

5. Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden), og stek deretter laksebitene i en stekepanne på høy varme med litt olje i ca et halvt minutt på hver side. Ha så laksebitene i en ildfast form, og stek ferdig i ovnen i ca 6 minutter, eller til de er gjennomstekte.

6. Tilsett resten av marinaden i pannen du stekte fisken i, sammen med resten av saften fra limen og 1 dl vann. La dette småkoke i ca 6 minutter, eller til det har tyknet litt.

7. Når laksen er ferdig stekt i ovnen glaserer du den med soyaglasen fra punkt 6 og strør over sesamfrø.

Fiskeburgeren hele familien digger!


Siste poster

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

Kremet eggerøre til 17.mai-frokosten

LES MER
Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER