Sunne og lette favoritter på grillen!

Sunne og lette favoritter på grillen!

Kylling passer utmerket på grillen, det samme gjør grønnsaker. I denne oppskriften legger vi både spisspaprika, squash og kylling på grillen. I tillegg varter vi opp med ovnsstekte poteter og kremet sopp. Det kan knapt bli bedre! Les også: Hamburgeren med wow-faktor!

Ingredienser for fire porsjoner:

  • 1 pakke kyllingbryst
  • 1 pakke aromasopp
  • 00 g poteter
  • 1 pakke spisspaprika
  • 1 squash
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 2 ss soyasaus
  • 4 dl vann
  • solsikkeolje
  • salt
  • pepper

Les også: Grillspyd med svinekoteletter, mango og couscous

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Skjær potetene i cirka 1 centimeter tykke skiver. Legg potetskivene på et stekebrett og vend dem i solsikkeolje og salt. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til potetskivene er gjennomstekte.
  3. Skjær soppen i båter. Stek i en stekepanne på høy varme i litt solsikkeolje i 3–4 minutter. Rør inn smør, hvetemel og vann. Smak til med soyasaus og pepper. La blandingen koke i et par minutter til sausen tykner.
  4. Hvis du ikke skal grille kyllingen kan du hoppe over til neste punkt. Grill kyllingen i 4–5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Grill paprikaen og squashen i 2–3 minutter på hver side.
  5. Stek kyllingbrystene på høy varme i litt solsikkeolje i cirka 2 minutter på hver side. Ha kyllingen på stekebrettet med potetene og stek videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  6. Skjær spisspaprikaen i to på langs, og skjær squashen i fire skiver på langs. Vend squashen og paprikaen i litt solsikkeolje, salt og pepper og stek i ovnen med potetene og kyllingen i cirka 5 minutter.

Les også: Imponer med hjemmelaget paprikasaus til kotelettene!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER