Vinterfrisk kålsalat
En frisk kålsalat er det perfekte tilbehør til både fisk og kjøtt! Prøv kålsalaten med fennikel, grapefrukt og salte mandler.
- 1 rødløk
- Saften fra 1 sitron
- 3 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss sukker
- Ca. 200 g rødkål eller hodekål
- 1/2 fennikel
- 1 rød appelsin eller grapefrukt
- 50 g strimlet grønnkål
- Salt og pepper
- 1/2 bunt grovhakket dill
- 1 liten neve salte mandler, grovhakkede
Slik gjør du:
- Skrell rødløken, og kutt den i tynne ringer. Ha sitronsaften, oljen og sukkeret i en bolle og pisk til sukkeret er løst opp. Vend inn løkringene i dressingen, og la marinere imens du lager resten.
- Kutt kålen og fennikelen i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Kutt skallet fra sitrusfrukten, og kutt fruktkjøttet i terninger.
- Vend strimlet kål, fennikel, sitrusfrukt, grønnkål og dill i dressingen, og krydre med salt og pepper.
- La gjerne kålsalaten trekke i 20 minutter, og vend rundt et par ganger.
- Dryss over grovhakkede salte mandaler for ekstra god krønsj rett før servering.
Serveringstips: Denne kålsalaten smaker nydelig til et stykke stekt hvit fisk, skalldyr eller lyst kjøtt. Bytt gjerne ut dillen med koriander å server kålsalaten som et spennende tilbehør til taco.