Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt kyllingbryst
med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjyNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Blomkål
¾ stk
Hvitløksfedd
2 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
1 ss
Småpoteter
300 g
Kyllingbryst
300 g
Estragon
½–1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
Hvetemel
½ ss
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Nektarin
1 stk
Blomkål
¼ stk
Brokkolini
½ pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel omtrent ¾ av blomkålen og hvitløksfeddet (med skall) på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til blomlålen er lett gyllen og mør. Ha 2 dl vann, buljongen og 1 ss smør i en kjele, og kok opp.
Skyll og fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen under blomkålen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen på brettet med potetene når det gjenstår 10–12 minutter av potetens steketid.
Rør inn ½ ss hvetemel i smøret. Ha i halvparten av soyasaus og spe på med omtrent 1 dl vann under omrøring, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter. Skyll og finhakk estragonbladene og vend dem inn i sjyen rett før servering.
Klem den bakte hvitløken ut av skallet sitt, og ha den i en vid beholder sammen med blomkålen. Kjør det til en jevn krem med en stavmikser mens du sper med buljongvannet fra steg 2 til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt nektarinen i båter. Skyll brokkoliniene og kutt dem i to på langs, hvis de er store. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkoliniene og resten av blomkålen i 3–4 minutter. Skru av varmen, vend inn nektarinen, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
- Madson Santa Cruz Mountains Chardonnay 2021 (Vmp nr: 15461201). En frisk og fyldig hvitvin fra USA laget på 100% Chardonnay. Vinen er krydret og fruktig med god fylde som passer godt til retten.
- Alkoholfritt alternativ:
- Gasco Lemonade (Vmp nr: 12970104). En frisk, lett og allsidig limonade som passer til det meste. Et syrlig og leskende alternativ med lette bobler.