Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst

med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Blomkål
¾ stk
Hvitløksfedd
2 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Småpoteter
300 g
Kyllingbryst
300 g
Estragon
½–1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Hvetemel
½ ss
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Nektarin
1 stk
Blomkål
¼ stk
Brokkolini
½ pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
551 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel omtrent ¾ av blomkålen og hvitløksfeddet (med skall) på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til blomlålen er lett gyllen og mør. Ha 2 dl vann, buljongen og 1 ss smør i en kjele, og kok opp.
 Skyll og fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen under blomkålen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen på brettet med potetene når det gjenstår 10–12 minutter av potetens steketid.
 Rør inn ½ ss hvetemel i smøret. Ha i halvparten av soyasaus og spe på med omtrent 1 dl vann under omrøring, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter. Skyll og finhakk estragonbladene og vend dem inn i sjyen rett før servering. 
 Klem den bakte hvitløken ut av skallet sitt, og ha den i en vid beholder sammen med blomkålen. Kjør det til en jevn krem med en stavmikser mens du sper med buljongvannet fra steg 2 til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt nektarinen i båter. Skyll brokkoliniene og kutt dem i to på langs, hvis de er store. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkoliniene og resten av blomkålen i 3–4 minutter. Skru av varmen, vend inn nektarinen, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
Vel bekomme!