Sticky glaserte svinekjaker
servert med krønsjy pak choysalat, jasminris og syltet fivespice løkNy oppskrift
Under 45 min
19 Ingredienser
Svinekjaker i en sticky glace med honning, chili og ingefær, servert med jasminris, hjemmelaget sprøløk og krønsjy salat med pak choy og chilisaus.
Svinekjaker i en sticky glace med honning, chili og ingefær, servert med jasminris, hjemmelaget sprøløk og krønsjy salat med pak choy og chilisaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
2 stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Svinekjaker
300 g
Honning
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Jasminris
135 g
Sjalottløk
2 stk
Five spice
½–1 pakke
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Ingefær
½ bit
Chili
½ stk
Lime
½ stk
Pak choy
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 622 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Friter løken: Kok opp litt olje i en kjele på middels høy varme. Stek løken under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er lett gyllen. Legg løken på litt papir og la den dryppe av seg før den krydres med salt og five spicen.
Skrell ingefæren og hvitløken, og skyll chilien og limen. Finriv skallet på limen (kun det grønne) på et rivjern, og ha det i en skål. Finriv ingefæren og hvitløken, og finhakk chilien. Ha halvparten av ingefæren og chilien i skålen med limeskallet. Åpne posen med svinekjaker, ta vare på kraften i pakken, og del kjakene i to på langs.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i tynne ringer (se tips). Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen, og vend inn løken og ønsket mengde av five spicen. La løken marinere frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekjakene i omtrent 2 minutter på hver side, til de får en stekeskorpe, og ha dem over på en tallerken. Ha honningen i pannen, og la den bruse på middels høy varme i 1–2 minutter under omrøring. Vend inn ingefæren, chilien og hvitløken (som ikke er i skålen), og la det bruse i honningen i ett minutt. Tilsett kraften fra svinekjakepakken og soyasausen. Gi det hele et oppkok, og la glacen småkoke til den tykner. Vend inn kjakene, og smak til med litt saft fra limen og eventuelt mer av soyasausen.
Ha sesam-og chilisausen i skålen fra punkt 1, sammen med saften fra resten av limen. Skyll korianderen, pak choyen, agurken og reddikene. Kutt pak choyen i grove strimler, agurken i lange bånd med en ostehøvel eller mandolin, og reddikene i tynne skiver. Grovhakk korianderen. Ha grønnsakene og korianderen i en salatbolle, vend inn dressingen rett før servering, og topp med sesamfrøene.
Vel bekomme!
- Vin:
- Luis Seabra Xisto Ilimitado 2023 (Vmp nr: 10442001). En spennende vin fra Portugal basert på lokale druevarianter som gir en distinkt mineralitet og fruktighet i vinen. Vinen matcher godt med rettens søtlige preg og krydder.
- Alkoholfritt alternativ:
- Nøisom Tundra Bringebær Tonic (Vmp nr: 15382602). Et friskt og lett alternativ med hint av bringebær og sitron passer godt til en krydret rett med forskjellige smaker.