Bbq glasert smashburger chili cheese, med dirty fries og trøffelaïoli

Bbq glasert smashburger chili cheese

med dirty fries og trøffelaïoli
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Vårløk
½ pakke
Rødløk
1 stk
Jalapeño
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Bbq saus
½ pakke
Skivet Norvegia
1 pakke
(Melk)
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Trøffelolje
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
2 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1240 kcal
Fett:
75 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
65 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Topp de ferdige potetfriesene med vårløk og riv osten over.  
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt chilien i skiver. Form kjøttdeigen til 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Pensle burgerne med bbq saus, og legg en osteskive på hver av burgerne. Legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid. Stek løken og chilien i fettet fra hamburgeren i 3–4 minutter, til den er myk. Vend inn 1 ss eddik og ½ ss sukker mot slutten av steketiden.    
Ha aiolien i en skål og smak til med trøffeloljen. 
 Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver.
Del og varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. 
 Fyll burgerbrødene med salaten, tomatskivene, smashburgerne og løken, og server de dirty friesene og trøffelaiolien ved siden av.      
Vel bekomme!