Hjemmelaget fiskegrateng
med lyr og persillelokk, servert med frisk råkostsalatNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Mezze maniche
400 g
Lyrfilet
600 g
Sitron
½ stk
Egg
2 stk
Helmelk
5 dl
Bladpersille
1 bunt
Panko
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Nepe
1 stk
Rødbete
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken slipper væske, så det kan være lurt å la den hvite sausen være ganske tykk før den gratineres. Spe med litt av pastavannet hvis dere ønsker en løsere konsistens på sausen.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Kok pastaen i lettsaltet vann i 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen over i en stor ildfast form. Kutt fisken i store stykker, og strø over litt salt.
Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Knekk eggene i en skål, og skill plommene fra hvitene. Smelt 2 ss smør i en kjele på middels varme, og pisk inn 2 ss hvetemel. Spe med melken, litt av gangen, til ønsket konsistens (se tips). La sausen småkoke i omtrent 4 minutter under omrøring, vend inn sitronskallet og smak til med litt salt og pepper. Skru av varmen, og vend forsiktig inn eggeplommene.
Skyll og tørk persillen, og ha den i et litermål sammen med pankoen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt. Kjør det sammen med en stavmikser i noen sekunder, slik at du får en grønn panering.
Hell den hvite sausen over pastaen i formen, og vend det sammen. Skyll og tørk fisken, og dytt stykkene ned i sausen. Topp gratengen med persillelokket, og stek den midt i ovnen i 10–15 minutter, til fisken er klar og lokket er sprøtt. La gratengen hvile i 5 minutter før servering, slik at den setter seg.
Skrell gulrøttene, nepa og rødbeten. Kutt gulrøttene og nepa i tynne strimler først, så rødbeten i tynne strimler (den avgir mye farge). Ha saften fra sitronen i en bolle, og vend inn litt olivenolje og gulrot- og nepestrimlene. Vend inn rødbeten rett før servering, og smak til med litt salt og pepper.
Vel bekomme!