Crispy kylling med kremet brokkolisalat og paprikakrydrede potetbåter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
1000 g
Paprikakrydder
1 pakke
Crispy kylling
850 g
Brokkoli
2 stk
Rødløk
1 stk
Tørkede aprikoser
150 g
Lettrømme
300 g
Sweet chili-saus
2 beger
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke den i 2–3 minutter. Skyll brokkolien i kaldt vann etter koking, og la den renne godt av seg før du har den i salaten.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk varmluftsfunksjon hvis ovnen din har det.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn paprikakrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og gjennomvarm. Bytt plass på stekebrettene med kyllingen og potetene underveis i steketiden hvis ovnen din ikke har varmluftsfunksjon.
Kutt brokkoliene i små buketter. Skrell brokkolistilkene og kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk rødløken. Kutt aprikosene i biter. Bland sammen brokkolien, rødløken, aprikosene, rømmen og sweet chili-sausen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Server den crispy kyllingen med potetbåtene og brokkolisalaten.
Vel bekomme!