Soyamarinert laks og salat med mango, nøtter og rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Soyasaus
- olivenolje
Laksefilet
325 g
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Restaurantsalat
75 g
Nøttemiks
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakesene, sesamfrøene, 4 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne.
Skrell mangoen, fjern stenen og kutt mangokjøttet i terninger. Finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Tørk salaten godt og bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over nøttemiksen.
Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!