Soyamarinert laks og salat med mango, nøtter og rødløk

Soyamarinert laks og salat med mango, nøtter og rødløk

Retten har ingen vurdering
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olivenolje
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Restaurantsalat
75 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt flytende honning i soyamarinaden for en rundere smak.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Bland sammen chiliflakesene, sesamfrøene, 4 ss soyasaus, 2 ss olivenolje og saften fra halve limen i en skål, og hell blandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne.
Skrell mangoen, fjern stenen og kutt mangokjøttet i terninger. Finhakk rødløken, og kutt agurken i skiver. Skyll salaten i kaldt vann. Tørk salaten godt og bland alt sammen i en serveringsskål, og strø over nøttemiksen. 
Bruk hendene til å rive den ferdigstekte fisken i biter, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen fra bunnen av fiskeformen som dressing, eller server den ved siden av.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
God middag!