Røkt kamstek med smørkokte grønnsaker, mandelpotetmos og brun saus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Mandelpoteter
800 g
Hodekål
200 g
Gulrøtter
600 g
Brun saus
200 g
Røkt kamstek
600 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dropp skrelling av potetene og spar tid og bevar næringsstoffer som ligger rett under skallet! Husk å skylle eller skrubbe potetene før bruk.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell potetene om ønskelig. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel kjøttet i en ildfast form, og hell over 0,5 dl vann. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kjøttet i ovnen, i ca. 10 minutter.
Ha den brune sausen i en kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Skrell gulrøttene og kutt dem i mindre biter. Kutt hodekålen i strimler. Kok opp ca. 4 dl vann med 1 ss smør. Kok gulrøttene i vannet, under lokk, i ca. 4 minutter, og ha i kålen de siste 2 minuttene.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 2 ss smør, og spe på med 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Fun fact! Selv om poteten har vært en viktig næringskilde for mennesker i Sør-Amerika siden før inkatiden, ble ikke mandelpoteten kjent før på 1800-tallet. Den omtales ofte som en gourmetpotet, fordi den er krevende å dyrke og har en fyldig og karakteristisk smak.
Vel bekomme!