Ovnsbakt aubergine og gulrøtter med bulgursalat, feta og persille

Ovnsbakt aubergine og gulrøtter med bulgursalat, feta og persille

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • flytende honning
  • soyasaus
  • pepper
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Sitron
1/2 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Kjerneblanding
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Tørkede aprikoser
75 g
(Sulfitt)
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek og kok bulguren sammen med et laurbærblad for mer smak.

Sett stekeovnen på 230 grader.  
Kutt auberginen i to på langs. Lag dype snitt på tvers i snittflaten på hver auberginehalvdel uten å kutte gjennom skallet. Krydre auberginen med ca. 2/3 av det tyrkiske krydderet og litt salt, og drypp over litt olivenolje. Legg auberginehalvdelene med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter.
 Kutt gulrøttene i staver, og vend stavene i 1 ts soyasaus, 1 ts flytende honning og litt pepper og olivenolje. Legg gulrøttene og den halve sitronen på stekebrettet med auberginen når auberginen har stekt i ca. 10 minutter. Stek det hele videre i 25–30 minutter, eller til auberginen er helt myk. 
 Varm opp en kjele med 2 ss smør og 2 ss olivenolje til middels høy varme. Ha i bulguren, litt salt og resten av det tyrkiske krydderet, og bland det hele godt sammen. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg på et lokk og skru ned til lav varme når det koker. La det trekke i ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen etter 10 minutter, og la den stå i ca. 5 minutter til.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme og rist valnøttene og kjerneblandingen i et par minutter, til nøttene og kjernene har fått litt farge. 
Finhakk persillen og aprikosene. Ha den ferdigkokte bulguren i en stor serveringsbolle og vend inn persillen, aprikosene, gulrøttene og nøttene. Smuldre fetaosten over salaten med hendene, og skvis over saften fra den ovnsbakte sitronen. Server auberginen og tobladssalaten ved siden av.
Vel bekomme!