Kjøttkaker i brun saus med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Kjøttkaker i brun saus med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Søtpoteter
2 stk
Rødløk
2 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Potetmos
1200 g
(Melk, Laktose)
Kjøttkaker
600 g
(Soya, Melk, Laktose)
Kjøttkaker
420 g
(Soya, Melk, Laktose)
Brun saus
2 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre de ovnsbakte grønnsakene med dine yndlingsurter!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell søtpotetene og rødløkene og kutt alt i grove biter. Skyll stangsellerien og kutt den i store biter på skrå. Fordel grønnsakene utover et stekebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos (uåpnet) i vannet og la den småkoke i ca. 15 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttkakene i et par minutter på hver side, til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell over den brune sausen og gi det hele et raskt oppkok. La kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp toppen med en saks. Hell potetmosen over i en serveringsbolle. Smak til med litt salt og pepper om du ønsker det.
Server kjøttkakene i den brune sausen med potetmosen, de ovnsbakte grønnsakene og de rørte tyttebærene.
Vel bekomme!