Lårfilet av kylling med bakte gulrøtter, potetmos og hjemmelaget appelsinsaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Laktosefritt smør
- laktosefri melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Mandelpoteter
400 g
Laktosefritt smør
1 ss
Laktosefri melk
1 dl
Gulrøtter
400 g
Kyllinglårfilet
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Ingefær
½ bit
Appelsinjuice
2 ½ dl
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefri melk
1 dl
Laktosefritt smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 604 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll gulrøttene i kaldt vann, og kutt dem i staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og finhakk banansjalottløken og ingefæren. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss laktosefritt smør. Stek løken og ingefæren i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i appelsinjuicen, og la det koke i ca. 2 minutter. Bland maisstivelsen ut med 4 ss vann i en kopp. Ha 1 dl laktosefri melk i kjelen, og kok opp. Ha maisstivelsen i sausen, litt og litt, under omrøring mens det koker, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllingen i ca. 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet.
Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i ca. 1 minutt. Mos potetene sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!