Lårfilet av kylling med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus

Lårfilet av kylling med ovnsbakte poteter og løk, brokkoli og bearnéssaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
400 g
Rødløk
1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
1 stk
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 775 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finhakk et hvitløksfedd og stek det sammen med potetene i ovnen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell løken. Kutt løken og potetene i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetbåtene er gjennomstekte. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Ha bearnéssausen i en kjele, og gi den et lite oppkok. La den stå på lav varme frem til servering. 
Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien vannet fra punkt 1 i ca. 2 minutter.
Vel bekomme!