Pannestekt laks med agurksalat, rømme og ovnsbakte potetbåter

Pannestekt laks med agurksalat, rømme og ovnsbakte potetbåter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Brokkoli
½ stk
Laktosefri lettrømme
150 g
(Melk)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 945 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finrevet sitronskall i rømmen for en friskere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20–30 minutter, eller til de er gylne.
Kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurkskivene sammen med litt saft fra sitronen og 1 ts sukker i en skål.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Kok opp 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i omtrent 2 minutter.
Server rømmen til retten.
Vel bekomme!