Klassisk fiskegrateng med purreløksaus, sei, gulrot og brokkolini

Klassisk fiskegrateng med purreløksaus, sei, gulrot og brokkolini

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • smør
  • salt
  • pepper
Seifilet
600 g
Giglipasta
200 g
Minipurreløk
1 stk
Gulrot
400 g
Panering
1 pakke
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Brokkolini
1 pakke
Bechamelsaus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Egg
1 stk
Smør
4 ss
Salt
Pepper
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt muskatnøtt for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skyll og finhakk minipurreløken. Kakk egget, og skill eggehviten og eggeplommen i to ulike skåler.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek purreløken i 3-4 minutter, eller til den er myk. Tilsett bechamelsausen, la sausen småkoke i ca 3 minutter, og skru deretter temperaturen ned til lav varme. Rør inn eggeplommen når sausen ikke lenger koker. Smak til med fiskebuljongen og pepper.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn paneringen.
Skjær fisken i små biter. Bland fiskebitene, purreløksausen og den ferdigkokte pastaen sammen i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Pisk eggehviten luftig med en visp, og rør den inn i fiskegratengen. Fordel paneringen over fiskegratengen, og stek formen i ovnen i 15-20 minutter.
Kok opp en kjele med 1 1/2 liter vann. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene i ca. 5 minutter, og kok brokkoliniene sammen med gulrøttene de siste ca. 3 minuttene av gulrøttenes koketid.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!