Steamed buns med crispy aubergine og hurtig kimchi
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olje
- salt
Aubergine
1 stk
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Hvetemel
1 dl
Delt kinakål
200 g
Gulrot
1 stk
Srirachasaus
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Reddiker
½ bunt
Sesamfrø
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Agurk
1 stk
Hakkede peanøtter
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Steamed buns
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 837 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 115 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har en sil, kan du bruke aluminiumsfolie til bunsene. Krøll sammen folien, legg den i bunnen av kjelen, og hell over vann.
Bland sammen kinakålen og litt salt i en skål. La blandingen stå mens du forbereder neste steg.
Kutt agurken i staver, og vend inn 1 ss av ponzusausen. Ha agurken over på en tallerken, og strø de hakkede peanøttene over.
Skrell gulroten, og kutt den og vårløken i tynne strimler. Kutt reddikene i skiver. Bland gulrøttene, vårløken og reddikene sammen med kinakålen, 1 ss eddik og smak til med Sriracha-sausen, start med ½ ts hvis du ikke liker sterk mat.Topp med sesamfrøene.
Skrell auberginen, og kutt den i centimetertykke skiver. Bank skivene litt flate, og vend dem i 2 ss av ponzusausen. Pisk sammen egget i en skål. Ha 1 dl hvetemel og pankoen i hver sin skål. Vend aubergineskivene først i hvetemelet, så i eggeblandingen, og til slutt i pankoen. Gjenta hvis du vil ha en tykkere skorpe. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 3–4 minutter på hver side.
Kok opp litt vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 5 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomvarme. Legg brødene over på en tallerken, og dekk tallerkenen med et kjøkkenhåndkle slik at bunsene holder seg varme frem til servering.
Fyll bunsene med aubergineskivene og kimchien, og server bønnespirene og agurken ved siden av.
Restetips! Kimchi blir bare bedre av å stå i et rent glass med lokk i kjøleskapet.
Vel bekomme!