Hjemmelagde vårruller med kjøttdeig, mangosalat og søt chilisaus

Hjemmelagde vårruller med kjøttdeig, mangosalat og søt chilisaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
Kjøttdeig
500 g
Vårrullplater
1 pakke
(Gluten)
Gulrot
400 g
Hodekål
1 bit
Gul løk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1 pakke
Sweet chili-saus
2 pakke
Egg
1 stk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mat til overs? Vårrullene smaker fremdeles ypperlig etter en natt i kjøleskapet!

Skrell gulrøttene, og riv dem, hodekålen og løken på et rivjern. Finhakk korianderen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, og stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett løken, hodekålen og gulrøttene, og stek videre i et lite minutt. Smak til med korianderen, chiliflakesene og litt salt.
Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
Fordel vårrullplatene utover kjøkkenbenken. Ha 2-3 spiseskjeer kjøtt- og grønnsaksfyll i en diagonal stripe på hver plate. Pensle med litt egg i kantene, og rull den ene siden av deigen over fyllet. Brett inn den øverste og den nederste kanten, og rull vårrullen sammen.
Varm opp en wokpanne eller en dyp stekepanne med ca. 2 dl olje til middels høy varme. Test med en bit av vårrullplatene, hvis den freser i pannen har oljen riktig temperatur. Stek ca. 4 vårruller av gangen i 2-3 minutter, eller til de er sprø og gyllenbrune. Snu dem jevnlig.
Kutt agurken i terninger, og skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt resten av mangoen i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og topp med litt olivenolje, salt og pepper.
Server med den søte chilisausen.
God middag!