Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt

Sesam- og honningstekt halloumi med tabbouleh og krydret yoghurt

4.22 (68)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Sesamfrø
2 pakke
(Sesamfrø)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
738 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du mynte eller andre urter hjemme? Finhakk dem og ha dem i tabboulehen!

Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell løken, og finhakk den. Skyll tomaten og kutt dem i små biter. Vend persillen, løken, granateplefrøene og tomaten sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.   
 Strø sesamfrøene utover en tallerken. Kutt halloumien i skiver, og vend skivene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i omtrent 4–5 minutter på hver side, til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen, og drypp honningen over halloumiskivene.  
 Vend det tyrkiske krydderet sammen med yoghurten. 
Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen ved servering, og topp med tabboulehen og halloumien. 
Vel bekomme!