Soyaglasert laks med frisk mango, bakt brokkoli og fullkornsris
4.24 (186)
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- soyasaus
- olivenolje
- akasiehonning
- olje
Laksefilet
300 g
Lime
1 stk
Fullkornsris
1 pose
Brokkoli
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Mango
1 stk
Ingefær
1/2 bit
Salt
Pepper
Soyasaus
2 ss
Olivenolje
Akasiehonning
1 ts
Olje
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili i marinaden for en mer spicy rett.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell hvitløken og ingefæren. Press hvitløken og finhakk ingefæren, og bland det sammen med 1 ss olivenolje, 2 ss soyasaus og 1 ts akasiehonning i en bolle.
Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg fiskestykkene i marinaden, og la dem ligge og trekke til seg smakene frem til steking.
Kutt brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter. Fordel brokkolien i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15-20 minutter, eller til den har fått god farge.
Skrell mangoen, og kutt den i terninger. Skyll limen godt i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) med et rivjern. Bland limeskallet sammen med mangoen og litt limesaft i en skål.
Ta laksen opp av marinaden (ta vare på resten av marinaden). Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek laksen i ca. 1 minutt på hver side. Ha laksestykkene over i en ildfast form, og stek dem ferdig i ovnen ved siden av brokkolien i 8-10 minutter.
Ha resten av marinaden, resten av saften fra limen og 0,5 dl vann i pannen du brukte til fisken, og kok opp. La soyaglacen småkoke i et par minutter til den tykner, og hell den over de ferdigstekte laksestykkene før servering.
625 kcal
Protein: 37 g. Karbohydrater: 55 g. Fett: 28 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!