Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Eggestekt ris og grønnsaker
Jasminris
150 g
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Grønne erter
125 g
Egg (Egg)
2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tilbehør
Sweet chili-saus
1 beger
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 7 g
- Karbohydrater 112 g
- Protein 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek grønnsakene med litt finrevet ingefær for enda mer smak.
- Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter av koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
- Skrell og kutt søtpoteten i små terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken, og skyll og kutt vårløken i skiver.
- Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpoteten og kyllingen i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett løken, hvitløken, vårløken og ertene det siste minuttet. Legg det hele over på et fat.
- Eggestekt ris og grønnsaker: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Lag en liten grop i risen, og knekk eggene oppi. Rør sammen eggene til det ligner eggerøre. Bland sammen risen, eggene, grønnsaksbuljongen og grønnsakene. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
- Server chilisausen til retten.