Ovnsbakt kyllingbryst med byggkorn- og eplesalat og tzatzikidressing
4.15 (66)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Kyllingbryst
300 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Drømmelett
1/2 pakke
Eple
1 stk
Lime
1 stk
Byggkorn
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Sitruskrydder
1 pakke
Agurk
1/2 stk
Minipurreløk
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skvis ut vannet av agurken før du blander den i dressingen.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den i ca. 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen i en ildfast form, og krydre den med sitruskrydderet. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Ikke vask stekepannen.
Kok opp 1 l vann med litt salt i en kjele. Tilsett byggkornene når vannet koker, og rør godt. La kornene småkoke i ca. 20 minutter. Sil av vannet, og la kornene dampe seg tørre i gryten.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter, og kutt eplet i terninger. Bland salaten og eplet sammen i en serveringsskål.
Skrell og press hvitløken. Snitt minipurreløken i to på langs, rens den godt i kaldt vann, og kutt den i tynne strimler. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til middels høy varme. Stek hvitløken og purreløken i ca. 2 minutter, til purreløken har fått litt farge. Bland hvitløken og purreløken sammen med salaten.
Riv agurken på et rivjern, og bland den sammen med drømmeletten i en serveringsskål. Smak til med tzatzikikrydderet, salt og pepper.
Vend byggkornene inn i salaten, og skvis over saft fra limen. Smak til med salt og pepper.
565 kcal
Protein: 47 g. Karbohydrater: 52 g. Fett: 15 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
Vel bekomme!