Storfeburgere med ost, syltet rødløk, barbecueaioli og ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver

Storfeburgere med ost, syltet rødløk, barbecueaioli og ovnsbakte søtpotet- og pastinakkstaver

4.31 (463)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Homestyleburgere
300 g
Skivet Norvegia
1 pakke
(Melk)
Barbecuesaus
75 g
Aioli
75 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1072 kcal
  • Fett: 66 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten og pastinakken i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av varmen, og ha i løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
 Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av hamburgerne når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og stek videre til osten har smeltet. Du kan også legge hamburgerne på et stekebrett, og la osten smelte i ovnen. La dem hvile i et par minutter før servering.
 Varm brioche-hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Bland sammen barbecuesausen og aiolien i en serveringsskål. Server det for seg hvis du heller vil det.
Vel bekomme!