Glutenfri
Ovnsbakt torskefilet med urtepoteter, gulrotpuré, smørstekte reddiker og eple og smørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
½–1 bunt
Smør
½ ss
Gulrøtter
400 g
Lime
½ stk
Smør
1 ss
Torskefilet
325 g
Reddiker
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Smør
1 ss
Smørsaus
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 620 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken med litt finhakket hvitløk.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i øvre del av ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med 1 ss smør. Smak til puréen med salt, pepper og litt saft fra limen.
Skyll reddikene og eplet. Kutt reddikene i fire. Kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek reddikene i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleterningene, og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Legg fisken i en ildfast form og krydre den med litt salt. Stek fisken i ovnen, under potetene i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skyll og grovhakk bladpersillen. Vend inn ½ ss smør og bladpersillen med potetene når de er ferdig stekt.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!