Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver
Glutenfri
Vegetar

Persisk biryani - krydret ris med ovnsbakt blomkål, fetaost og ristede mandelskiver

4.16 (400)
Under 30 min
14 Ingredienser
Biryani er en tradisjonsrik rett fra Midtøsten, hvor risen både stekes og kokes i krydder for å fremheve de gode, indiske smakene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Gul løk
½ stk
Blomkål
½ stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Basmatiris
135 g
Garam masala
½–1 pakke
Karri
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Vann
3 dl
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Mynte
1 bunt
Vårløk
½ pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 574 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne biryanien med litt granateplekjerner.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og grovhakk halve løken, og del blomkålen i buketter. Fordel løken og blomkålbukettene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn persilladen, litt olivenolje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 16–18 minutter, eller til blomkålen er gyllen og mør.
Finhakk resten av løken og hvitløken. Skyll risen i kaldt vann. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, garam masala-krydderet og karrien i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett risen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i 3 dl vann og grønnsaksbuljongen. Kok opp under omrøring. Ha på lokk, og la biryanien småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter.
 Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Skru varmen av platen, og rør inn gulrotterningene. La biryanien hvile under lokk i 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist mandelskivene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Skyll og finhakk mynten og vårløken. Topp biryanien med de ristede mandelskivene, mynten og vårløken. Smuldre fetaosten over retten ved servering.
Vel bekomme!