Fiskeburgere med frisk salat, tzatziki og ovnsbakte potetbåter
Retten har ingen vurdering
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
700 g
Crispisalat
1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
1 stk
Fiskeburgere
500 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Middagsyoghurt
150 g
Hamburgerbrød
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Bakepapir (kan sløyfes)
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket fersk mynte i tzatzikien for ekstra frisk smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skyll salaten i kaldt vann. Kutt tomatene, rødløken og halve agurken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skåler for servering. Riv resten av agurken på et rivjern.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskeburgerne i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Vend på fiskeburgerne jevnlig.
Klem ut saften fra den revne agurken med hendene. Bland agurken sammen med tzatzikikrydderet og middagsyoghurten i en serveringsskål.
Varm hamburgerbrødene i stekeovnen sammen med potetene de siste 1-2 minuttene av potetenes steketid.
God middag!