Koreansk bowl med hoisinstekt kjøttdeig, pak choy og spinatchips, servert med speilegg og vårløk
Laktosefri

Koreansk bowl med hoisinstekt kjøttdeig, pak choy og spinatchips, servert med speilegg og vårløk

4.18 (173)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Basmatiris
135 g
Spinat
100 g
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Lime
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Egg
2 stk
(Egg)
Ponzusaus
½ pakke
(Soya, Hvete)
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 820 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skyll og tørk spinaten i en salatslynge. Fordel spinaten godt utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek spinaten i ovnen i 20–25 minutter. Vend forsiktig på den underveis. Avkjøl spinatchipsene på en rist med kjøkkenpapir.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skyll og kutt pak choyen i grove biter. Kutt hele limen i båter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe, og del den i mindre biter. Krydre med det meksikanske grillkrydderet, salt og pepper, og stek videre i 3–4 minutter. Ha kjøttdeigen over på en tallerken. Tilsett litt olje i pannen, og stek pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett kjøttdeigen, vårløken og hoisinsausen mot slutten av steketiden. Legg kjøttet og grønnsakene over på en tallerken.
Varm opp stekepannen til middels varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 3–4 minutter, uten å røre dem. Eggeplommen skal være rennende.
 Fordel risen i fire boller, og fordel kjøttdeigen, spinatchipsen og speileggene oppå. Press over litt saft fra halvparten av limen, og strø over sesamfrøene.
Server ponzusausen og resten av limebåtene til retten. 
Vel bekomme!