Kveitefilet med poteter og ovnsbakte gulrøtter med spinat og smørsaus
Glutenfri

Kveitefilet med poteter og ovnsbakte gulrøtter med spinat og smørsaus

4.23 (179)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Vann
1 l
Salt
1 ss
Smørsaus
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 684 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smørsausen kan også varmes direkte i en kjele under omrøring. Du kan også smake til sausen med litt sitronsaft eller finhakkede urter hvis du har.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og 1 ss salt til fisken.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 10–12 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten.
 Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar (se tips).
Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg og du lett kan dra av skinnet.
Nyt måltidet!
God middag!