Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat
Glutenfri
Vegetar

Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat

4.1 (527)
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Timian
1 bunt
Grønne linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Vann
3 dl
Reddiker
1 pakke
Restaurantsalat
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 581 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan hoppe over dette steget. Potetmosen blir lettere å fordele over fyllet når den er varm, og trenger kortere tid i ovnen. Hvis steppet sløyfes bør paien stekes i 20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke til fyllet er ferdig (se tips). 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og kutt dem i små terninger. Skyll og dra bladene av 3–4 av timianstilkene. Sil og skyll linsene. Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høy kant til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Ha i selleriroten, gulrøttene, timianen og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la fyllet småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn linsene mot slutten av koketiden. Smak til med barbecuesausen, salt og pepper.
 Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Bruk gjerne en gaffel til å lage mønster i potetmosen. Strø den revne osten over paien, og stek den i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll og tørk salaten. Ha reddikene og salaten i en bolle, og vend inn sennepsvinaigretten. 
Strø resten av timianen over paien ved servering.
Vel bekomme!