Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
Laktosefri

Fish & chips med ertepuré og revet gulrot

4.3 (988)
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne klassikeren fra Storbritannia har sitt opphav som gatemat, og ble ofte servert toppet med eddik. Vi har valgt å servere med en deilig remulade.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Pommes frites m/skall
300 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1022 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men du kan bruke eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Fordel pommes fritesene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når pommes fritesene er ferdig stekte.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø. 
 Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten. 
Vel bekomme!