Pannestekt lyr med gulrøtter og purre, persillepoteter og soyasmør
3.95 (239)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- soyasaus
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Gulrøtter
400 g
Purre
½–1 stk
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
Sjalottløk
½–1 stk
Kryddersmør
½–1 pakke
Soyasaus
1 ss
Lyrfilet
375 g
Hvetemel
2 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 593 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke bruker all persillen, kan du sette de stilkene du ikke bruker i et glass med litt vann i kjøleskapet. Da holdet den seg fin noen dager.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigkokte potetene.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt den hvite og lysegrønne delen i skiver.
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt kryddersmøret i en kjele. La smøret småkoke i omtrent 1 minutt, til det har fått en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok gulrøttene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha i purren og ½ ss smør. Stek det hele i 1–2 minutter, til purren har falt litt sammen. Smak til med litt salt og saft fra den halve sitronen.
Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel (kan sløyfes) på en tallerken, og vend fisken i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!