Pannestekt lyr med gulrøtter og purre, persillepoteter og soyasmør

Pannestekt lyr med gulrøtter og purre, persillepoteter og soyasmør

3.95 (239)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Bladpersille
½ bunt
Gulrøtter
400 g
Purre
½–1 stk
Sitron
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sjalottløk
½–1 stk
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 593 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke bruker all persillen, kan du sette de stilkene du ikke bruker i et glass med litt vann i kjøleskapet. Da holdet den seg fin noen dager.

 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i de ferdigkokte potetene.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt den hvite og lysegrønne delen i skiver.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt kryddersmøret i en kjele. La smøret småkoke i omtrent 1 minutt, til det har fått en nøtteaktig lukt og en lett brunfarge. Rør inn sjalottløken og 1 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok gulrøttene i 2–3 minutter. Sil av vannet, og ha i purren og ½ ss smør. Stek det hele i 1–2 minutter, til purren har falt litt sammen. Smak til med litt salt og saft fra den halve sitronen.
 Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel (kan sløyfes) på en tallerken, og vend fisken i melet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!