Kylling korma med ris pilaff, papadams og raita
Glutenfri

Kylling korma med ris pilaff, papadams og raita

4.14 (78)
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Mandler
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Garam masala
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rødløk
½ stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½–1 dl
Basmatiris
135 g
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Mandelflak
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
3 dl
Papadams
½ pakke
Sitron
1 stk
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1408 kcal
  • Fett: 88 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i kjelen og gir god smak. Ha kyllingen, garam masala-krydderet og ingefærblandingen i en brødpose eller bolle, vend det godt sammen og la kyllingen marinere så lenge som mulig. Skrell og finhakk halvparten av rødløken.
 Ha risen i en sikt, og skyll den i kaldt vann. Skrell og kutt den andre rødløken i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Varm opp en kjele til middels høy varme, tilsett mandlene og stek dem i omtrent 1 minutt, eller til de er lett gylne. Legg mandlene over i en skål. Ha 1 ss smør, basmatirisen og rødløkskivene i kjelen, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Tilsett hønsebuljongen og 3 dl vann, ha på lokk og gi det er raskt oppkok. Sett ned varmen til lav varme og kok risen i 10 minutter. Ta risen av varmen, og la den stå med lokk på frem resten av retten er ferdig. Strø over mandlene og korianderen ved servering. 
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i den finhakkede rødløken og stek det hele i 2 minutter, til rødløken er blank. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, kormapasten, kremfløten og ½–1 dl vann. Sett ned varmen til middels lav varme, og la kormaen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
 Fordel papadamsene utover en rist, og varm dem i ovnen i 30–40 sekunder. Følg nøye med så de ikke svir seg. De skal poppe litt. Ta dem ut av ovnen, og avkjøl dem på risten. 
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene, raitaen og papadamsene til retten.
Vel bekomme!