Honningglasserte grønnsaker servert med pepperrotkremet risoni
Vegetar

Honningglasserte grønnsaker servert med pepperrotkremet risoni

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødbete
1 stk
Jordskokker
250 g
Kikerter
1 pakke
Honning
1 pakke
Grønne bønner
150 g
Olivenolje
1 ss
Risoni
150 g
(Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitronskall
½ ss
Pepperrot
1 bit
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Sitron
½ stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 874 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak deg forsiktig frem når du tilsetter pepperoten, den kan være litt sterk.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt rødbeten i båter. Skrubb jordskokkene godt, og del dem i grove biter på størrelse med rødbetebåtene. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Fordel rotgrønnsakene og kikertene utover et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter. Skyll og kutt endene av de grønne bønnene. Ha dem på brettet med rotgrønnsakene og kikertene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
 Tilbered risonien som anvist på pakken. Hell av vannet når den er ferdigkokt. 
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og tørk sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Finriv pepperroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Vend inn den ferdigkokte risonien og crème fraîchen. Spe med omtrent ½ dl vann, til risonien har en fin og myk konsistens. Smak til med ½–1 ss av den revne pepperroten, sitronskallet, salt og pepper. 
 Smak til de honningglasserte grønnsakene med saft fra sitronen og litt olivenolje. Smuldre fetaosten over grønnsakene.
Vel bekomme!