Ovnsbakt laks med blomkål, brokkoli, soya- og ingefærsmør og ris
4.16 (175)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Basmatiris
250 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
1 pakke
Laksefilet
600 g
Ingefær
1 bit
Lime
1 stk
Smør
75 g
Soyasaus
3 ss
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finhakket sjalottløk eller finhakkede ferske urter i soyasmøret for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kle et stort stekebrett med bakepapir, og ha brokkoli- og blomkålbukettene på brettet. Vend inn litt olje, salt og pepper. Krydre fisken med salt og pepper, og legg den oppå grønnsakene. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en lys rosa kjerne.
Finriv ønsket mengde av ingefæren på et rivjern. Smelt 75 g smør i en kjele på middels høy varme. Stek smøret under omrøring, til det er nøttebrunt. Tilsett 3 spiseskjeer soyasaus, og smak til med ingefæren.
Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!