Laktosefri
Glutenfri
Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker
3.95 (77)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- melk
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
3 stk
Gul løk
1 stk
Egg
1 stk
Smør
2 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Gressløk
½ bunt
Lyrfilet
325 g
Egg
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Salt
¾ ts
Melk
½ dl
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 465 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok egget i omtrent 8 minutter. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. Skyll og skrell egget under kaldt vann, og kutt det i biter. Vend eggebitene inn i smøret.
Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, ½ dl melk, maisstivelsen, ¾ ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn halvparten av gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu dem, og stek dem videre i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til de er gjennomstekte.
Vend resten av gressløken inn i de ovnsbakte grønnsakene, eller server den til retten.
God middag!