Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker
Laktosefri
Glutenfri

Hjemmelagde fiskekaker med eggesmør og ovnsbakte grønnsaker

3.95 (77)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • melk
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
3 stk
Gul løk
1 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Gressløk
½ bunt
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Egg
1 stk
(Egg)
Maisstivelse
½ pakke
Salt
¾ ts
Melk
½ dl
(Melk)
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 465 kcal
  • Fett: 14 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Begynn med å steke en liten test-fiskekake. Deretter kan du krydre fiskekakedeigen med ønsket mengde salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
 Kok egget i omtrent 8 minutter. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. Skyll og skrell egget under kaldt vann, og kutt det i biter. Vend eggebitene inn i smøret.
Skrell og knus hvitløken med den flate siden av en kniv. Skyll og finhakk gressløken. Skjær den ene halvparten av fisken i grove terninger, og den andre halvparten i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i hvitløken, egget, ½ dl melk, maisstivelsen, ¾ ts salt og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn halvparten av gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen, og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek fiskekakene i omtrent 2 minutter på den ene siden, snu dem, og stek dem videre i omtrent 1 minutt på den andre siden, eller til de er gjennomstekte.
Vend resten av gressløken inn i de ovnsbakte grønnsakene, eller server den til retten. 
Vel bekomme!