Glutenfri
Skinnstekt skreifilet med potetkrem med gressløk, dillstekte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gressløk
1 bunt
Melk
1–1½ dl
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Dill
½ bunt
Rødvinssaus
1 pakke
Skreifilet med skinn
375 g
Dill
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 518 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rotgrønnsakene og potetene kan stekes i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 25 minutter, hvis du ønsker en enklere tilberedning av denne retten.
Skrell og kutt potetene i jevnstore biter. Kok potetbitene i omtrent 20 minutter, til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk halvparten av dillen. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsaksterningene i omtrent 10 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend inn den grovhakkede dillen rett før servering.
Ha rødvinssausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu fisken, og la den ligge i stekepannen frem til servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Skyll og finhakk gressløken. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn gressløken.
Plukk resten av dillen av stilkene, og topp retten med den ved servering.
Vel bekomme!