Laktosefri
Glutenfri
Sitronbakt skreifilet med spinatrisotto, squash, pepperoni og tomatsalsa
4.25 (69)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Spinat
50 g
Grana Padano
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
5 dl
Smør
1 ss
Skreifilet med skinn
325 g
Sitron
½ stk
Squash
½–1 stk
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 750 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør halvparten av spinaten til en puré som du tilsetter risottoen mot slutten av koketiden for å få en irrgrønn og delikat farge.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken. Kok opp 5 dl vann, og bland inn buljongen. Varm opp en annen kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Rør hele tiden i risen med en tresleiv. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir. Finriv litt sitronskall (kun det gule) på et rivjern). Ringle litt olivenolje over fisken, topp med sitronskallet. Krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren.
Skyll og kutt squashen i fire på langs. Skjær bort den vannete innmaten på squashen, og kutt resten i terninger. Kutt pepperonipølseskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek squashterningene og pølsestrimlene i omtrent 3 minutter.
Skyll spinaten, og vend den inn i risottoen. La det koke mens du finriver Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten og 1 ss smør inn i risottoen, og smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.
Server tomatsalsaen til retten.
Vel bekomme!