Laktosefri
Skivet kyllingfilet i sticky appelsinsaus med wokket kinakål og edamamebønner, servert med fullkornsris og koriander
3.85 (81)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
135 g
Appelsin
1 stk
Lime
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Teriyakisaus
100 g
Delt kinakål
200 g
Rød paprika
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 704 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt finhakket koriander i risen for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Skjær kyllingen i mindre biter, og krydre den med pepper på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen, og smak til med det revne appelsin- og limeskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.
Kutt kålen i omtrent 1 cm tynne strimler. Skyll, rens og del paprikaen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Wokk kinakålen og paprikaen i 2 minutter. Tilsett omtrent halvparten fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili og edamamebønnene, og wokk videre i 1 minutt. Krydre med salt.
Skyll og grovhakk korianderen. Del resten av limen i båter. Topp retten med korianderen og sesamfrøene. Server limebåtene til retten.
Vel bekomme!
Vel bekomme!