Laktosefri
Pasta linguine med scampi og pepperoni i tomatsaus
servert med grønne bønner og ruccola4.3 (247)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Skalldyr·
- Hvete
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
- sukker
Linguine
200 g
Grønne bønner
75 g
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Vann
1 dl
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Scampi naturell
150 g
Pepperoni
100 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 657 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør opp tomatsausen med en stavmikser hvis dere ønsker en jevnere saus.
Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del tomaten i fire. Skrell og finhakk hvitløken.
Skyll sitronen godt og finriv skallet (kun det gule) i en liten bolle, og klem saften fra sitronen i bollen. Skyll og finhakk persillen og ha det i bollen. Del scampiene i to og vend dem inn i persille- og sitronblandingen. Kutt pepperonien i strimler.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og kutt vekk enden av de grønne bønnene, og kok dem med pastaen det siste minuttet av koketiden.
Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i litt olje. Stek hvitløken og sjalottløken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i tomaten, grønnsaksbuljongen, 1 dl vann og ønsket mengde av chiliflakene, og la sausen koke ned til omtrent halvparten. Vend inn den ferdigkokte pastaen og bønnene, og smak til med sukker, salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Tilsett litt olje, vend inn scampien, og stek det hele i omtrent 2 minutter, til scampien har fått litt farge. Ha pepperoni- og scampiblandingen over pastaen og tomatsausen ved servering.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den.
Vel bekomme!